Qui som

La Coordinadora d’entitats catalanes  i moviments socials de solidaritat amb Palestina de Catalunya, continuem treballant per sensibilitzar l’opinió pública i promoure la solidaritat activa envers la població palestina. Actualment  Palestina viu sota un règim d’Apartheid, on es vulneren  els Drets Humans de forma sistemàtica i institucionalitzada i es produeixen dia rere dia  atacs indiscriminats per part d’Israel sobre la Franja de Gaza.  No és millor la vida dels  5 milions de refugiats palestins ( segons UNRWA) que es troben a la diàspora, o els desplaçats interns, que viuen en camps de refugiats densament poblats, amb manca d’infraestructures i  serveis  bàsics,  ja que molt sovint són considerats ciutadans de segona, esdevenint exempts de drets fonamentals com el dret a l’habitatge digne o  la possibilitat de treballar en l’economia formal.

Davant d’aquesta realitat la coordinadora creu en la necessitat d’actuar com a  grup de pressió per tal que els polítics i les institucions d’àmbit nacional, estatal, europeu i internacional es posicionin ferma i decididament en defensa dels drets legítims del poble palestí.

dones war crimeEnguany comencem la campanya “No més complicitat amb Israel”. La motivació de l’actual campanya neix fruit de la consternació al constatar les relacions cada vegada més estretes entre Catalunya i l’Estat d’Israel. I al constatar que la repressió creixent que vivim a casa nostra està estretament lligada amb la indústria de la repressió que ha desenvolupat l’Estat d’Israel, utilitzant com a camp de proves Palestina, per després exportar el seu armament i sistemes de seguretat arreu del món. Davant l’augment de les relacions armamentístiques, de seguretat i dels cossos policials, entre Catalunya  i l’estat d’Israel, la coordinadora creu que és el moment d’actuar. Mitjançant aquesta campanya presentarem arguments basats en l’estat de dret que constitueixin proves sòlides per arribar a una denúncia a les autoritats.

Durant aquest mes de maig, des del dia 10 fins al dia 1 de Juny , es celebraran diversos actes en motiu de la commemoració de la Naqba Palestina: una performance reivindicativa al carrer amb actors i activistes, el ja clàssic Premi Esperança a la Solidaritat amb el Poble Palestí, l’acte de commemoració de la Naqba el dia 15 de Maig amb l’actuació del grup de Gaza “Palestinian Unit”, i el grup “Lágrimas de Sangre”, i celebrarem les  Jornades de la Solidaritat l’1 de Juny, on primer farem xerrades i tallers i acabarem el dia amb l’actuació de grups de la talla de Pepet i Marieta, La Troba Kung Fu, AT VERSARIS, Chaqlalà, i Yasin.

dona palestina 

Entitats que conformen la Coordinadora de Moviments Socials per Palestina:

Amb Palestina al Cor: Associació Catalana per la Pau (ACP), ACSUR-Las Segovias, JUNTS- Associació Catalana de Jueus i Palestins, Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), CIEMEN, Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), Comunitat Palestina, de Catalunya,  Fundació Nous Horitzons, NOVACT, NOVA-Centre per a la Innovació Social, Pau Ara i Sempre, Plataforma Aturem la Guerra, Recursos d’Animació Intercultural (RAI), Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI-Cat), SODEPAU, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Nexes Interculturals de joves per Europa.

Juntament amb:  BDS Catalunya, Dones en Rebel·lia, Rumbo a Gaza, IJAN (International Jewish Anti-Zionist Network).

Actuem com a grup de pressió per tal que els polítics i les institucions es posicionin ferma i decididament en defensa dels drets legítims del poble palestí.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s