La campanya

“Con la sangre (palestina) han creado procedimientos que nos enseñan ahora” Cita extreta d’un alumne al curs de l’empresa israeliana Homeland Security

IMG_735

La campanya titulada “No més complicitat amb Israel” engega enguany durant el mes de maig, mes de commemoració de la Nakqba Palestina. La campanya preten mostrar el rol capdavanter que juga Israel en el disseny, investigació, implementació i venda a l’estranger dels diferents sistemes de repressió. Mitjançant un dossier de contingut, redactat per la comissió investigadora, proporcionem informació concreta sobre  els negocis i relacions militars entre l’Estat Espanyol, Catalunya i Israel, que inclouen les exportacions i importacions d’armes, la cooperació empresarial, la formació, i els acords i pràctiques en el terreny militar i de seguretat. També plantegem preguntes obertes al Parlament de Catalunya demanant que s’aturin les relacions i exigint transparència absoluta en els negocis que realitza l’administració catalana amb l’Estat d’Israel.

El propòsit de la campanya és obrir el debat i la reflexió  sobre en quina mesura estem contribuint a la violència que pateix la societat civil palestina, i com es lucren empreses i corporacions espanyoles i catalanes a costa de l’ocupació de Palestina, amb el suport i beneplàcit dels nostres governs. I sobretot, mostrar l’estreta relació que hi ha entre la brutal repressió que vivim els moviments socials i ciutadans d’arreu del món per part dels cossos de seguretat de l’Estat amb Israel, l’Estat que idea, crea i perfecciona aquests sistemes per després exportar-los arreu del món.

P110054 0

Així, Israel és un dels Estats més militaritzats del món, és el país desenvolupat que més fons del pressupost  estatal (PIB) destina a l’exèrcit. L’ocupació és un negoci que li genera molts beneficis, ja que li ha permès perfeccionar  tot un ventall de tàctiques i models de seguretat privada, “homeland security”, que exporta després arreu del món. Així, Israel ha creat una marca de qualitat gràcies a utilitzar els Territoris Ocupats de Palestina com un laboratori on provar tots els artefactes militars, per perfeccionar-los i vendre’ls després arreu del món. L’estat israelià ha creat la indústria de la seguretat, exportant armes, tecnologia, entrenaments i tècniques repressives per a l’ús de governs i corporacions. La violència que experimenta la regió s’ha convertit en una font de lucre, basada en l’ocupació de Palestina, que es perpetua i retroalimenta amb aquest negoci.

Aquesta campanya s’engega perquè com a societat és inadmissible  que ens enriquim a costa de la neteja ètnica i l’Apartheid que pateixen els palestins i palestines des de fa 65 anys, i que permetem que els nostres governs comprin material repressiu que després fan servir  de forma indiscriminada contra nosaltres.madi in israel

Gràcies a una tasca prèvia d’investigació , realitzarem activitats d’incidència política, mitjançant un manifest, i de sensibilització (concerts i xerrades) durant tot el mes de maig per tal d’exigir al Govern Català que no compri material antidisturbis a Israel, que deixi de tenir acords de cooperació empresarial, que deixi de col·laborar en matèria d’I+D, que les universitats catalanes deixin de col·laborar amb universitats israelianes, que no autoritzin a empreses a importar i exportar material militar a Israel que després s’utilitza per atacar la població civil.

Saludem al Poble palestí en resistència i el fem arribar la nostra solidaritat: no està sol i no l’oblidem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s